Petra van der Kooi | Regio Rotterdam | T 06 40 121 121 | E coach@ki-kracht.com

Team analyse

 

Waarom is interne communicatie zo belangrijk voor een organisatie.

Bewezen is dat een “hecht” team beter presteert dan een groep mensen samen. Kijk maar naar de (top)sport. Daar maken ze al jaren lang gebruik van coach technieken die er voor zorgen dat een groep mensen een team gaan vormen zodat doelen een gezamenlijke belang worden en de overwinningen door teamwork gerealiseerd gaan worden. Dit geld niet anders voor het bedrijfsleven en organisaties, want ook daar heb je te maken met mensen, doelen en prestaties. Maar helaas hebben vele leidinggevende/ directeuren dit nog niet geheel inzichtelijke en als ze al wel snappen dat dat de oplossing gaat zijn, worden er een paar cruciale dingen over het hoofd gezien.

 

Een goede trainer is niet per definitie een goede coach.

Om nog even de metafoor uit de sportwereld aan te houden, een topsporter is niet per definitie een toptrainer. En een succesvolle trainers is niet per definitie een goede coach. Dat hoeft ook niet want een iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en wanneer je ze samen inzet (gebruikt maakt van de kwaliteiten van anderen) behaal je het gewenste resultaat, dat heet TEAMWORK.  Hetzelfde geldt voor bedrijven en organisaties. Een directeur, manager en werknemer maken samen het succes. Mits,....  want er is een grote mits. Want men moet wel bereidt zijn te erkennen waar de eigen kracht zit en waar Niet en daar waar het niet zit moet men bereidt zijn de ander in te willen zetten, want dat leid naar TEAMWORK.  Als er een team samengesteld moet worden in een organisatie wordt er een vacature opgesteld met daarin de opleidingseisen, deskundigheid en (vakgerichte) ervaring. Maar heel vaak wordt er niet gekeken daar de kernkwaliteiten, karater eigenschappen, talenten, interesses, intrinsieke motivatie en teamplayerspirit. Terwijl de laatst genoemde onderwerpen van groter belang zijn en veel meer invloed  hebben op de bedrijfscultuur en bedrijfsresultaten, bedrijfsuitstraling en eindcijfers/ omzet dan dat de meeste directieleden en managers zich doen realiseren.

Ook als leidinggevende heb je zo je eigen kernkwaliteiten, zo kun je bijvoorbeeld heel erg goed zijn in beleidsvorming of in externe relatiebeheer, commercieel inzicht, technisch inzicht, processen of producten. Kortom als je goed in het ene bent wil niet per definitie zeggen dat je het andere ook goed beheerst. Natuurlijke leiderschapskwaliteiten zijn kernkwaliteiten die niet iedere leidinggevende bezit, laat staan dat zij/ hij hier als vanzelf een beroep op kan doen.

Wil jij nu ook van je team het winnende team maken? Teamspirit verbeteren en productiviteit en omzet vergroten? Laat dan eens een teamanalyse maken om te zien waar jullie samen in kunnen verbeteren. 

 

"De verandering van morgen, de verandering van de situatie en omstanigheden.....   Die maak jezelf!"